{0} reviews | Schrijf review

Woon- en Zorgcentrum Evarist Carpentier
Kuurne - eigentijd vzw pagina

Doornenstraat, 12
8520 Kuurne


056 65 08 50
056 65 08 60
     

Woonzorgcentrum E. Carpentier

Rustoord RVT

Ons rustoord en rust- en verzorgingstehuis staat open voor personen, vanaf 60 jaar, waarbij de maximaal opgedreven thuishulp niet meer mogelijk is en waarbij een residentiële opname de enige oplossing biedt.


De rusthuisbewoners zijn afhankelijk van derden om een aantal activiteiten van het dagelijkse leven zelf te doen zoals het wassen, kleden, mobiliteit,...

We gebruiken een categoriesysteem om de zorggraad van onze bewoners in te delen vanaf cat. O tot cat. Cdem (O – A – B – C – Cdem). Bij cat. B komt de persoon in aanmerking tot opname in het RVT.

 

CVK De Kade

Het kan soms raadzaam zijn om tijdelijk in een rusthuis te wonen wanneer u voor korte periode niet zelfstandig kan leven of wanneer uw partner of mantelverzorger voor korte tijd niet aanwezig kan zijn.

 

Van zodra de situatie weer normaal is, gaat men opnieuw naar huis. Dergelijk kortverblijf kan eveneens tijdens het weekend en gedurende de vakantie, als de mantelzorgers een rustpauze willen nemen.

 

Deze korte opname kan voor een maximum van 60 dagen. Per jaar kan men maximaal 90 dagen wonen in ons kortverblijfcentrum.


Deze vorm van residentiële zorg brengt de mantelzorgers de adempauze die ze nodig hebben om de thuiszorg haalbaar te maken en vol te houden.


Wij bieden tevens de mogelijkheid tot kortverblijf voor bejaarden die net een ziekenhuisopname achter de rug hebben en nog geen of onvoldoende mantelzorg konden regelen. Tijdens de herstelperiode kunt u beschikken over een kinesist en ergotherapeut om de revalidatie spoedig te laten verlopen.

 

Serviceflats

Onze serviceflats of assistentiewoningen zijn bedoeld voor personen, vanaf 60 jaar, die moeite hebben om zelfstandig te wonen, van wie het sociaal contact verdwijnt of de thuiszorgsituatie onmogelijk wordt.


De serviceflatbewoners zijn volledig zelfstandig en doen beroep op de verschillende thuiszorgdiensten als dat nodig is. Onze maatschappelijke medewerkers staan in voor de coördinatie.

Wij bieden tevens diverse mogelijkheden aan onze bewoners zoals activiteiten, gebruik van infrastructuur voor specifieke aangelegenheden (verjaardagsfeestjes in de restaurantzaal) tot het verkrijgen van maaltijden. Uiteraard staat het rusthuispersoneel steeds klaar met hulp en zorg.


Wij voorzien voldoende ontmoetingsruimten (zitruimte, restaurant, bar…) waardoor sociale contacten gestimuleerd worden. De bewoners van de flats beschikken over een eigen ‘bewonersraad’ die voorstellen doorsturen aan de directie.

 

Bereken route

Reviews

  Geen reviews | Schrijf review